fbpx

Имам право – Приложение № 7

Основанието за отпускане на целева финансова помощ от НЗОК за безплатно получаване на помощни средства е описано в Правилника за прилагане на Закона за хората с увреждания (ППЗХУ), и по конкретно в Приложение № 7към чл. 40, ал. 1 от ППЗХУ (предстои уточнение на промените в Закона и Правилника за неговото прилагане!). В този документ е регламентирано кои са медицинските условия, необходимите медицински документи и сроковете за използване на помощните средства, приспособления, съоръжения и медицински изделия, за които лицата ползват целева помощ.

При необходимост може да кандидатствате за целева финансова помощ за т.н. „безплатни помощни средства“ като инвалидни колички, тоалетни столове, столове за баня, комбинирани тоалетни столове, ходилки/проходилки, подлакътни патерици тип канадки, подмишечни патерици, бастуни, три и четириопорни бастуни, антидекубитални дюшеци за лежащоболни, антидекубитални възглавници и други помощни средства и резервни части и консумативи за всички изброени по-горе медицински изделия и помощни средства за хората с увреждания.

Уведомяваме Ви, че в резултат на промените в националното законодателство относно социалното осигуряване и подпомагането на лица със специфични потребности и получаването на целева финансова и материална помощ, от 01.07.2022г се променя реда за безплатно получаване на медицински изделия и помощни средства за хората с увреждания. Въпросите си по темата може да задавате към Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). Предоставяме Ви връзка към тяхната web страница: НЗОК

Затваряне
Бързи контакти

+359 2 967 66 87
+359 877 0877 94

ЦЕНТРАЛЕН МАГАЗИН:
гр.София, ул.“Петра” №6
Магазинът се намира в близост до входа на Спешно отделение на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ” (Болница ИСУЛ)

Работно време:

Понеделник ÷ Петък:

09:00 до 17:30ч

Обедна почивка:

12:30 до 13:00ч.

Събота и Неделя: Почивни дни!

Вижте пълния адрес на магазина

Затваряне Количка
Затваряне Харесани
Close Наскоро разгледани
Затваряне
Сравняване на Продукти (0 Продукта)
Сравни продукта
Сравни продукта
Сравни продукта
Сравни продукта
Затваряне
Категории