fbpx
Дая Медицински Изделия Зорница Русинова: Ако има пробойни в законодателството, ще го променим Новини

Зорница Русинова: Ако има пробойни в законодателството, ще го променим

Социалното министерство стартира нова услуга в помощ на хората с увреждания, както и възрастните хора, нуждаещи се от специални грижи.

Ще чуем исканията на хората с увреждания, готови сме да ги приемем и ако има пробойни в закона, те ще бъдат обект на промяна. Това заяви в ефира на БНТ заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова относно готвения днес протест пред министерството от хора с увреждания.

Тя изрази надежда, че няма да има нова вълна на недоволство „Всеки един закон, когато започне да се прилага, може да бъде надграждан. За нас работата с хора с увреждания винаги е била приоритет“, посочи тя и добави, че министерството стартира нова услуга в помощ на хората с увреждания, както и възрастните хора, нуждаещи се от специални грижи.

Русинова уточни, че са подписани договори с 30 общини. „Това е нова услуга през общините в България, тъй като голяма част от хората с увреждания, както и възрастните хора имат нужда не само от социална работа и личен асистент, но и от медицинско лице, което да ги посещава. С новата услуга до два часа на ден такова лице – болногледач или медицинска сестра, ще може да посещава хората в такава нужда“, обясни заместник-министърът.

Русинова допълни, че към този момент са подадени 120 проекта от общините, крайният срок за останалите е 10 май. Условията за кандидатстване по новата услуга са събиране на целева група от минимум 50 човека, а финансирането ще се определя според размера на общините. От социалното министерство очакват на 15 хил. души да се възползват от новата услуга.

Главната инспекция по труда ще контролира наемането на хора с увреждания
Майките на деца с увреждания договориха с Бисер Петков индивидуалната оценка
Затваряне
Бързи контакти

+359 2 967 66 87
+359 877 0877 94

ЦЕНТРАЛЕН МАГАЗИН:
гр.София, ул.“Петра” №6
Магазинът се намира в близост до входа на Спешно отделение на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ” (Болница ИСУЛ)

Работно време:

Уважаеми клиенти, моля, имайте предвид, че в Сряда /24.04.2024 г./ магазинът ни ще работи от 09:00 до 11:30 и 14:00 до 17:00 часа. Моля, да ни извините за причиненото неудобство!

Понеделник ÷ Петък:

09:00 до 17:30ч

Обедна почивка:

12:30 до 13:00ч.

Събота и Неделя: Почивни дни!

Вижте пълния адрес на магазина

Затваряне Количка
Затваряне Харесани
Close Наскоро разгледани
Затваряне
Сравняване на Продукти (0 Продукта)
Сравни продукта
Сравни продукта
Сравни продукта
Сравни продукта
Затваряне
Категории