fbpx

Фактори за дълъг и здравословен живот

Въпреки че няма гарантиран начин да живеем по-дълго, съществуват определени навици и поведения, които могат да увеличат шансовете ни да живеем по-дълго и здравословно. Ето няколко съвета:

  1. Хранете се здравословно: Балансираната диета, богата на плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни, бяло месо и здравословни мазнини, може да намали риска от хронични заболявания като сърдечно-съдови заболявания, диабет и рак.

  2. Практикувайте редовно физическо упражнение: Физическата активност може да помогне за здравословното Ви състояние, да подобри кардиоваскуларното Ви здраве и да намали риска от хронични заболявания. Целта е да тренирате умерено поне 30 минути в деня.

  3. Управлявайте стреса: Хроничният стрес може да има негативни последици върху психическото и физическото Ви здраве. Намирането на здрави начини да управлявате стреса, като медитация, йога или други техники за релаксация, може да помогне за удължаване на живота Ви.

  4. Спане: Лошото качество на съня или недостатъчното количество сън могат да увеличат риска от хронични заболявания и да намалят общото Ви здраве. Целта е да спите достатъчно време, като се стремите към 7-9 часа на нощ.

  5. Избягвайте вредните навици: Избягвайте пушенето, прекомерното консумиране на алкохол и употребата на наркотици, които всички могат да имат негативни последици върху здравето Ви и да намалят продължителността на живота Ви.

  6. Останете социално активни: Поддържането на силни социални връзки може да помогне за намаляване на стреса, насърчаване на психичното здраве и повишаване на цялостното благосъстояние.

Не забравяйте, че пътуването на всеки е уникално и има много фактори, които допринасят за дълъг и здравословен живот. Като правите здравословен избор и приемате положително поведение, можете да увеличите шансовете си да живеете дълъг и пълноценен живот.

Как да изберем подходящ за нас бастун или патерици
Затваряне
Бързи контакти

+359 2 967 66 87
+359 877 0877 94

ЦЕНТРАЛЕН МАГАЗИН:
гр.София, ул.“Петра” №6
Магазинът се намира в близост до входа на Спешно отделение на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ” (Болница ИСУЛ)

Работно време:

Уважаеми клиенти, моля, имайте предвид, че в Петък /26.04.2024 г./ магазинът ни ще работи от 09:00 до 15:00 часа. Моля, да ни извините за причиненото неудобство!

Понеделник ÷ Петък:

09:00 до 17:30ч

Обедна почивка:

12:30 до 13:00ч.

Събота и Неделя: Почивни дни!

Вижте пълния адрес на магазина

Затваряне Количка
Затваряне Харесани
Close Наскоро разгледани
Затваряне
Сравняване на Продукти (0 Продукта)
Сравни продукта
Сравни продукта
Сравни продукта
Сравни продукта
Затваряне
Категории